Urban Camping


Urban Camping proběhl 20. června (00:01 - 23:59) na piazzettě Národního divadla jako součást Pražského quadriennale 2011. Akci připravili členové umělecké skupiny HANDA GOTE research&development.

"Během kempování zhotovili účastníci projektu sochu-kovový objekt, vyřezali dřevěnou masku, z čoček prasklých divadelních reflektorů vyrobili blíže neurčené množství skleněných nástrojů pravěkou technologií a na čtyřstopý kazetový magnetofon Fostex napájený baterií nahráli cca 30 minut hudby. Celá akce byla průběžně zaznamenávána na analogový fotoaparát sovětské výroby LOMO 135 BC."




Hudba  byla průběžně nahrávána na čtyřstopý kazeťák, bohužel bez možnosti odposlechu. Fostex má sice dva vstupy pro nahrávání, ovšem vždy jen jeden z hudebníků mohl ze sluchátek slyšet k čemu přihrává další stopy. Fostex také bohužel nepřetáčí ani na jednu stranu a tak se převíjení kazety muselo realizovat postaru, manuální metodou pomocí tužky (zde klacík). Z nástrojů byly použity akustická kytara "This machine kills fascists!" s přidaným elektromagnetickým snímačem, cigar box guitar z krabice od svačiny, kytarové efekty Boss Octaver OC-3 a Ibanez Modulation Delay DML 10, Pivofon-vyrobený podle návodu z Amatérského rádia, mikrofon Grundig a buben vyrobený z kbelíku. Podstatnou část zvuku nahrávky tvoří původní záznam na náhodně vybrané kazetě, který se tu a tam prosadí v celkovém mixu. 

Na nahrávce se podíleli:
Tomáš Procházka - kytara, pivofon a hlas
Jan Dörner - kytara
Martin Janíček - buben

K poslechu na stránkách labelu METEORISMO Records.



Další info a foto na blogu FREESTYLE BAR




Dvacetičtyřhodinové táboření na piazzettě u Národního divadla ve vlastnoručně vyrobených ceremoniálních maskách a oděvech. Odpočinek, rozhovory a hry, blíže neurčené ceremonie, vztyčování přenosného chrámu pro blíže nespecifikovaná božstva, příprava jídla a krácení času hrou na vlastnoručně vyrobené hudební nástroje, zpěvem a tancem, výroba hrotů šípů a dalších praktických nástrojů z dostupného materiálu (lahvového skla, které v našich podmínkách nahrazuje těžko dostupný obsidián nebo pazourek), dvou až tříhodinový obřad vzývání peněz.

Účastníci campu žádným způsobem neatakují kolemjdoucí nebo přihlížející, jediným komunikačním prostředkem je radikální absence jakýchkoliv vnějších znaků příslušnosti k většinové společnosti.
Nomádští umělečtí bezdomovci se zajisté ničeho nemusí bát, i oni vědí, že normální je přizpůsobit se. Nepřizpůsobivost stojí proti řádu přírody, tak jako sama kultura.

Jakékoliv shromáždění lidí je legitimní i v případě, že nechce dosáhnout žádného konkrétního cíle .

Připravili a účastní se: Handa Gote research & development a hosté
Tomáš Procházka / Robert Smolík /Martin Janíček / Miloš Šejn / Jan Dörner / Jakub Hybler
Produkce: Jedefrau.org Cavina/Kalivodová



PQ 2011 - Handa Gote - Urban camping - 20_06_2011 from jedefrau.org on Vimeo.


PQ 2011 Handa Gote - Urban Camping from jedefrau.org on Vimeo.

Komentáře

Oblíbené příspěvky