Rádio Pískovec


Následující úryvek je zvukovou relikvií, jejíhož nahrávání jsem se také zůčastnil, přibližně před třiceti lety, tedy zhruba ve věku devíti či desíti let.
Spolužák Jiří Šašek vlastnil kazetový magnetofon se zabudovaným mikrofonem a tak jsme se jednoho dne s pár kamarády sešli a pokusili se bez přípravy nahrát rozhlasový horror, který byl ovšem možná spíš detektivkou, v rámci daných možností. Na samotné nahrávání se příliš nepamatuji, tuším že Jirka obsluhoval hifi věž rodičů, na které chvíli pouštěl úryvky z vybraných kazet a gramodesek a my ostatní jsme dělali húúú, mačkali sáček s pudingem v prášku a ztvárňovali v tu chvíli vymyšlené postavy (za všechny detektiv Josef Drumbancong).
Kolektiv, dokonce jmenovitě zmíněný během nahrávky (ovšem s přeházenými křestními jmény a příjmeními), byl základem pro pozdější hudební skupinu Žužu na žužu.

Škoda, že se patrně nikdy nedozvíme jak příběh napínavý jak naše tehdejší kšandy dopadl. Ale Jirkovi všechna čest, že tu kazetu nevyhodil ani neztratil!



Komentáře

Oblíbené příspěvky